SIM Only zonder bkr | Tips en informatie bij vergelijken

Een SIM Only abonnement kan betaalbaar zijn! En ook zeker als je al in het bezit bent van een perfecte telefoon. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw telefonie abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te halen is er de zogeheten “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een telefoniecontract waarbij je alleen een simkaart gebruikt en dus zelf een mobiele telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je jaarlijks betaalt heel erg minder zullen zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een internet en mobiel bellen abonnement aangaat voor €14 tot €24 per maand, terwijl de meeste toestellen met een abonnement pas aanvangen bij €27. Je bespaart al gauw 50% of meer op de kosten van je SIM Only abonnement.
sim only t mobile

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het weglaten van de mobiele telefoon. Bij een standaard smartphoneabonnement betaal je je maandelijkse abonnementskosten in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoon regelen dat je na de contractduur je smartphone volledig hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only zonder bkr

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, verlaag je de kosten. Ontzettend veel personen betalen meestal meer voor de telefoon bij hun contract, dan voor hun daadwerkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk gebrek van een telecomabonnement is dat je als consument zelf over een toestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een willkeurige smartphone als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een smartphoneabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een telecomabonnement kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de willkeurige smartphone los zou kopen met een telecomabonnement is een telefoniecontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan vooral slim voor de klant die per direct een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een SIM Only abonnement is een telecomcontract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only zonder bkr – Simlockvrije telefoon

SIM Only zonder bkr – Daarnaast is een gewone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij de telefoon oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only zonder bkr
sim only telefoon

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk internet en mobiel bellen abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de periodieke abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement zonder smartphone voor jou het beste is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 6 maanden. Dat is in de meeste gevallen sufficient om een een idee te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe internet en mobiel bellen abonnement een grotere databundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de kans om tijdens je contract voor telefonie omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een SIM Only abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only zonder bkr

 

Scroll to top