SIM Only zonder bkr | Tips en informatie bij vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is niet altijd heel duur! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een goede luxe telefoon. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw internet en mobiel bellen abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te hebben is er de bekende “SIM Only”.

Een abonnement is een abonnement waarbij je alleen een simkaart bestelt en dus zelf een luxe telefoon in huis moet hebben. Het voordeel hiervan is dat de uitgaven die je per periode betaalt aanzienlijk minder hoog zijn dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een telecomabonnement afsluit voor €9 tot €19 per maand, terwijl de meeste telefoons met een abonnement pas beginnen bij €26. Je bespaart al gauw veel geld op de kosten van je abonnement zonder smartphone.
sim only telefoon

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het ontbreken van de telefoon. Bij een standaard abonnement met een telefoon koop je je maandelijkse abonnementskosten in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je smartphone regelen dat je na de duur van je contract je telefoon volledig hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only zonder bkr

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, geef je minder aan vaste lasten. Ontzettend veel mensen betalen namelijk meer voor de telefoon bij hun contract, dan voor hun daadwerkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk gebrek van een SIM Only abonnement is dat je als afnemer zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een smartphoneabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een internet en mobiel bellen abonnement kost een vergelijkbaar mobiel abonnement 30 euro, wanneer je de gewone mobiele telefoon los zou kopen met een internet en mobiel bellen abonnement is een abonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met smartphone is dan vooral ideaal voor de consument die zo snel mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement zonder smartphone is een telefoniecontract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only zonder bkr – Simlockvrije telefoon

SIM Only zonder bkr – Daarnaast is een gewone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij de telefoon oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van het toestel verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet kopen: SIM Only zonder bkr
sim only vodafone

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telecomabonnement voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 5 maanden. Dat is meestal genoeg om een inzicht te krijgen in je verbruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe internet en mobiel bellen abonnement een grotere internetbundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de kans om tijdens je telefoniecontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only zonder bkr

 

Scroll to top