SIM Only zakelijk kpn | Tips en informatie bij vergelijken

Een telefoonabonnement is soms ook goedkoop! Al helemaal als je al in het bezit bent van een mooie telefoon. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw telecomabonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te halen is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een telefonie abonnement is een telefoniecontract waarbij je alleen een simkaart gebruikt en dus zelf een telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je per jaar betaalt redelijk lager zullen worden dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een abonnement zonder smartphone ondertekent voor €13 tot €23 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een toestel pas aanvangen bij €30achtentwintig euro. Je bespaart al gauw veel geld op de kosten van je abonnement zonder smartphone.
sim only onbeperkt bellen en internet

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de smartphone. Bij een standaard telefoonabonnement betaal je je maandelijkse kosten in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je smartphone regelen dat je na de looptijd je toestel voor 100% hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only zakelijk kpn

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, geef je minder aan uitgaven. De meeste consumenten betalen vaak meer voor de smartphone bij hun abonnement, dan voor hun daadwerkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk nadeel van een abonnement zonder smartphone is dat je als afnemer zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een telefoon als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al snel 769 euro. In combinatie met een smartphone met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar telefoon met abonnement 30 euro, wanneer je de telefoon los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een abonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met een telefoon is dan vooral handig voor de klant die spoedig een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telefonie abonnement is een contract voor telefonie in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only zakelijk kpn – Simlockvrije telefoon

SIM Only zakelijk kpn – Daarnaast is een willkeurige smartphone zonder simlock|simlock vrije gewone mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only zakelijk kpn
sim only

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende dingen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type internet en mobiel bellen abonnement dat je nodig hebt en de periodieke kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 4 maanden. Dat is meestal sufficient om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere databundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel SIM Only aanbieders bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je telecomcontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een SIM Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only zakelijk kpn

 

Scroll to top