SIM Only reclame | Tips en informatie bij telecomabonnement (SIM Only) vergelijken

Een SIM Only abonnement hoeft niet duur te zijn! Al helemaal als je al in het bezit bent van een goedwerkende smartphone. Voor diegene die kunnen overstappen naar een nieuw SIM Only abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te kopen is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een telefonie abonnement is een telefoniecontract waarbij je uitsluitend een simkaart krijgt en dus zelf een mobiele telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het grote voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je per periode betaalt ontzettend minder hoog zullen worden dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel regelmaat dat je een internet en mobiel bellen abonnement koopt voor €13 tot €23 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een telefoon pas starten bij €27. Je bespaart al gauw vijftig procent op de kosten van je telefonie abonnement.
sim only vergelijken

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet hebben van de smartphone. Bij een standaard telefoon met abonnement betaal je je jaarlijkse abonnementskosten in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoontoestel bepalen dat je na de contractduur je smartphone volledig hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only reclame

Door het hebben van een SIM Only abonnement, verlaag je de vaste lasten. Heel veel personen betalen meestal meer voor de telefoon bij hun belcontract, dan voor hun daadwerkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk nadeel van een SIM Only abonnement is dat je als koper zelf over een toestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een gewone mobiele telefoon als voorbeeld. Een nieuwe gewone mobiele telefoon kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar mobiel abonnement 30 euro, wanneer je de willkeurige smartphone los zou kopen met een SIM Only abonnement is een telefoniecontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphoneabonnement is dan vooral ideaal voor de beller die snel een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement is een contract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only reclame – Simlockvrije telefoon

SIM Only reclame – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije Samsung smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only reclame
sim only abonnement

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement zonder smartphone het beste bij jou past hangt af van verschillende onderwerpen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement voor jou het beste is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 2 maanden. Dat is over het algemeen sufficient om een een idee te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere MB bundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de oplossing om tijdens je abonnement voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit. SIM Only reclame

 

Scroll to top