SIM Only met plafond | Tips en informatie bij telecomabonnement (SIM Only) vergelijken

Een abonnement voor je telefoon hoeft niet duur te zijn! En ook zeker als je al in het bezit bent van een mooie mobiele telefoon. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement zonder smartphone en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te halen is er de zogeheten “SIM Only”.

Een SIM Only abonnement is een telefoniecontract waarbij je alleen een simkaart ontvangt en dus zelf een luxe telefoon in huis moet hebben. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten die je jaarlijks betaalt ontzettend minder veel zijn dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gewoon dat je een internet en mobiel bellen abonnement afsluit voor €14 tot €24 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een smartphone pas starten bij €28. Je bespaart al gauw 50% of meer op de kosten van je telefonie abonnement.
sim only telfort

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet nodig hebben van de smartphone. Bij een standaard abonnement met een telefoon betaal je je periodieke kosten van je abonnement in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoontoestel regelen dat je na de contractduur je smartphone volledig hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only met plafond

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, geef je minder aan kosten. De meeste consumenten betalen norrmaal gesproken meer voor de smartphone bij hun abonnement, dan voor hun daadwerkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk nadeel van een abonnement is dat je als consument zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar mobiel abonnement 30 euro, wanneer je de telefoon los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een abonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoonabonnement is dan vooral slim voor de klant die spoedig een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement zonder smartphone is een contract voor telefonie in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only met plafond – Simlockvrije telefoon

SIM Only met plafond – Daarnaast is een een mobile device zonder simlock|simlock vrije iPhone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij de telefoon oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only met plafond
sim only abonnement

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je mobiele telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement zonder smartphone voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen paar maanden. Dat is in de meeste gevallen voldoende om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere internetbundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je abonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only met plafond

 

Scroll to top