SIM Only abonnement | Tips en informatie bij SIM Only internet en mobiel bellen abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is soms ook goedkoop! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een goedwerkende telefoon. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw SIM Only abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te kopen is er de bekende “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een telefoniecontract waarbij je uitsluitend een simkaart gebruikt en dus zelf een telefoon in huis moet hebben. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je periodiek betaalt ontzettend minder hoog zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een abonnement zonder smartphone afsluit voor €9 tot €19 per maand, terwijl de meeste abonnementen pas beginnen bij €30negenentwintig euro. Je bespaart al gauw vijftig procent op de kosten van je abonnement.
sim only abonnement

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de smartphone. Bij een standaard smartphone met abonnement betaal je je jaarlijkse kosten in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoontoestel zorgen ervoor dat je na de duur van je contract je smartphone helemaal hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze vaste lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only abonnement

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, geef je minder aan vaste lasten. Een aantal klanten betalen meestal meer voor de smartphone bij hun belcontract, dan voor hun werkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk gebrek van een abonnement is dat je als klant zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een een mobile device als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de telefoon los zou kopen met een telefonie abonnement is een telecomcontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met een telefoon is dan vooral handig voor de consument die snel een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telefonie abonnement is een contract voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only abonnement – Simlockvrije telefoon

SIM Only abonnement – Daarnaast is een iPhone zonder simlock|simlock vrije Samsung smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only abonnement
sim only telfort

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende dingen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk SIM Only abonnement voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 5 maanden. Dat is meestal genoeg om een zicht te krijgen in je verbruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere MB bundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de kans om tijdens je abonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een SIM Only abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only abonnement

 

Scroll to top